Hardcore
667

Pogledajte prve fotografije novog BMW-a M5

Klix.ba
Uoči same premijere na internetu su se pojavile zvanične fotografije najnovijeg izdanja automobila s kojim će BMW (opet) zabrinuti malobrojnu konkurenciju.

Izgled karoserije novog BMW-a M5 nekim detaljima sugeriše da se radi o najsnažnijoj verziji Serije 5, a među karakterističnim detaljima posebno se ističe prednji odbojnik s ogromnim usisnicima zraka, četverostruki završeci izduvnog sistema i pozamašni otvori blatobrana ispod kojih su se smjestili točkovi naglašeno velikog prečnika.

Svima koji ne vole da budu upadljivi vjerovatno će se svidjeti što je karoserija BMW-ovog "supersportskog automobila u odijelu" i dalje prilično diskretna.

Prema posljednjim nezvaničnim informacijama novi M5 ima sve preduslove da bude najbrži produkcijski automobil s četvero vrata, a glavna zasluga pripada 4,4-litarskom biturbo V8 motoru koji (nezvanično) raspolaže s malo manje od 700 KS, što bi (opet nezvanično) trebalo biti dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za samo 2,9 sekundi i maksimalnu brzinu 370 km/h.

Svi zvanični detalji o automobilu koji će, pored ostalog, vozaču ponuditi nekoliko kombinacija prijenosa snage bit će poznati uskoro.

Vezani članci