Noviteti
3

Pogledajte kako izgleda "dijetalni" Porsche 918 Spyder

Klix.ba
Porsche je objavio promotivni videomaterijal u kojem se mogu vidjeti detalji ultralaganog supersportskog hibridnog modela 918 Spyder koji je u nazivu dobio dodatak 'Weissach package'.

Dizajniran da još upečatljivije pokaže svoju istinsku posvećenost vrhunskom motorsportu, 918 Spyder Weissach package izgubio je dodatnih 41 kilogram, što je postignuto korištenjem karbonskih materijala od kojih je u ovom slučaju napravljen pomični krov, okvir prednjeg vjetrobranskog stakla, kućišta vanjskih retrovizora i zadnji spojler.

Pored spomenutog, olakšani paket uključuje keramičke ležajeve točkova, titanijumske šarafe na šasiji, ojačane magnezijumske 20 i 21-inčne felge i ultralagane komponente kočnog sistema. U Porscheu su se zbog uštede na težini odrekli i pojedinih materijala koji se koriste u svrhu zvučne izolacije. U odnosu na standardnu varijantu, unutrašnjost Weissach paketa uključuje trkačke sigurnosne pojaseve sa šest tačaka učvršćivanja i obloge od alkantare.

Uz manje težine, 4,6-litarski V8 motor potpomognut sa dva elektro-motora, što u zbiru daje 887 KS i 1.280 Nm obrtnog momenta, ubrzat će ovaj automobil od 0 do 100 km/h za samo 2,6 sekundi. Za ubrzanje od 0 do 200 km/h potrebno je 7,2 sekunde, a od 0 do 300 km/h 918 Spyder stiže za 19,9 sekundi, što je za sekundu brže od standardnog modela.