|

Poboljšani Pininfarina Battista debitovao na sajmu u Torinu

Poboljšani Pininfarina Battista debitovao na sajmu u Torinu
10
D. B.
21.6.2019. u 13:46
7
komentara
10

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Kompanija Automobili Pininfarina je "ukrala" pažnju ranije ove godine na Sajmu automobila u Ženevi predstavljanjem električnog hiperautomobila Battista, a sada je stigao poboljšani model.
Battista je najsnažniji italijanski produkcijski model svih vremena te će se prodavati širom svijeta, a na ovosedmičnom Sajmu automobila u Torinu je predstavljena poboljšana verzija.

Nova aerodinamika je rezultat detaljnog programa razvoja, poboljšanja vizualno nisu značajna, ali ipak dodatno naglašavaju izgled i osjećaj hiperautomobila, kao i vizuelnu povezanost prednjeg i stražnjeg dijela automobila. Kada se uporede novija i starija verzija, primjetne su modifikacije donjeg dijela branika naprijed, kao i usisnici zraka.

Model Battista je lakiran u Blu Iconica Battista plavu boju te će biti izložen na sajmu u Torinu do nedjelje. Nakon sajma će prototip nastaviti razvoj i simulacijska testiranja, vratit će se u zračni tunel, a prve testove na stazi će nadgledati nekadašnji vozač Formule 1 Nick Heidfeld koji je trenutno Pininfarinin glavni razvojni vozač.

Pininfarina planira proizvesti samo 150 primjeraka Battiste, po 50 za Evropu, Sjevernu Ameriku te Bliski Istok i Aziju. Automobil će koštati 2,26 miliona dolara.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...