Noviteti
0

Peugeot predstavio redizajnirani 2008

Klix.ba
Uoči predstojećeg Sajma automobila u Ženevi Peugeot je zvanično predstavio redizajnirano izdanje svog crossover modela 2008.

U Peugeotu su kozmetičke zahvate na karoseriji svog crossovera, koji je zasnovan na modelu 208, uradili na masci hladnjaka motora, poklopcu motora i kućištima zadnjih svjetala, a zbog naglašavanja crossover karaktera 2008-ica je dobila i zaštitne obloge blatobrana na koje se nastavljaju zaštitne obloge pragova. Ponuda boja karoserije proširena je Emerald sivom i Ultimate crvenom.

Unutrašnjošću automobila koja je uglavnom ostala neizmijenjena dominira 7-inčni display multimedijalnog sistema koji je kompatibilan sa Apple Carplay aplikacijom, a očekuje se da će Peugeot uz skuplje pakete opreme za 2008-icu ponuditi kožom obloženu unutrašnjost i stakleni panoramski krov.

Novost u ponudi je verzija 2008 GT Line koju karakteriše crna maska hladnjaka, nekolicina crnih karoserijskih detalja i ekskluzivne 17-inčne aluminijske felge. Tu su i aluminijske papučice, crveni konac koji je korišten za prošivanje i obloge pragova od nehrđajućeg čelika.

Motorna ponuda za redizajnirani 2008 uključuje tri verzije 1,2-litarskog benzinskog motora PureTech koje nude (82, 110 i 130 konjskih snaga), a ponuda dizelskih motora zasnovana je na 1,6-litarskom BlueHDi motoru koji se može dobiti sa 75, 100 i 120 konjskih snaga.