Zvanično
12

Peugeot predstavio praktičnije izdanje modela 508

Klix.ba
Nakon najavnih informacija i fotografija, Peugeot je zvanično predstavio i karavansko izdanje nove generacije modela 508.

Nedugo nakon predstavljanja nove generacije modela 508 koji je, prema ocjeni mnogih, znatno atraktivniji od prethodnika, francuska automobilska kompanija Peugeot predstavila je i elegantnu karavansku verziju s kojom je najveći "lav“ dobio i svoju prostraniju i praktičniju verziju.

Peugeot 508 SW (Station Wagon) publici će premijerno biti predstavljen na jesenjem Sajmu automobila u Parizu, a s trovolumenskom verzijom dijeli opremu, sigurnosne i sisteme za pomoć vozaču, izgled karakteristične unutrašnjosti (i-Cockpit) i pogonske opcije.

Ponuda benzinskih motora zasnovana je na 1,6-litarskom četverocilindarskom turbo motoru (PureTech) koji će se moći dobiti u dvije verzije (180 i 225 konjskih snaga), a za prijenos snage na prednju osovinu u oba slučaja zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač.

6-stepeni ručni mjenjač nudit će se samo u kombinaciji s osnovnim 1,5-litarskim turbodizelskim motorom sa 130 KS s kojim će se također ponuditi i 8-stepeni automatski mjenjač. Ostatak dizelske ponude zasnovan je na dvolitarskom motoru koji će se u kombinaciji s 8-stepenim automatskim mjenjačem ponuditi sa 160 i 180 KS.

Hibridna "plug-in“ verzija stići će u drugoj polovini naredne godine.

Prvi primjerci Peugeota 508 SW u evropske prodajne salone trebali bi stići u januaru.