Mobilni ured
17

Peugeot predstavio novi Partner koji donosi novu tehnologiju u segment

Klix.ba
Energičnog dizajna, praktičan i elegantan, novi Peugeot Partner opremljen je potpuno novom ponudom sistema za pomoć u vožnji, iste razine kao novije limuzine. Predstavljene su dvije velike i jedinstvene inovacije: indikator preopterećenja i Surround Rear Vision. Zahvaljujući dimenzijama koje se savršeno uklapaju u segment, većoj udobnosti te dosad najpraktičnijem i najmodularnijem tovarnom prostoru, ovo je vozilo pravi mobilni ured, koji djeluje poticajno i oslobađa od stresa.

Svaki će poslovni korisnik pronaći konfiguraciju koja će mu omogućiti učinkovit rad, osobito u izvedbi Grip, kako bi potreba za robusnošću u svakoj situaciji bila ispunjena, ili pak u izvedbi Asphalt, za one koji ne broje sate provedene u vozilu. Novi Peugeot PARTNER osnažuje poduzetničku ambiciju i sposobnost djelovanja korisnika te omogućuje savladavanje onog što se čini nemogućim.

Dosad ugrađen u više od 4 000 000 miliona primjeraka, PEUGEOT i-Cockpit® prvi put dolazi u verziji lakog privrednog vozila.

PEUGEOT i-Cockpit® nije samo nova usluga, već se pokazao kao potreba poslovnih korisnika u stalnoj potrazi za alatima koji će im omogućiti povećanje kvalitete i učinkovitosti u poslu. Intuitivnu vožnju omogućava optimirana ergonomija, dok spoj udobnosti i sigurnosti osiguravaju:

  • Kompaktan upravljač s dvostrukim ravnim dnom za bolje držanje i upravljivost, brže upravljanje uz manje napora te dvostruko zadovoljstvo.
  • Head-up displej smješten u vidnom polju vozača koji omogućuje čitanje bitnih informacija bez skretanja pogleda s ceste. Jamstvo je sigurnosti i udobnosti.
  • Kapacitivni dodirni zaslon dijagonale 8’’ smješten na sredini armaturne ploče i usmjeren prema vozaču, s izravnim i stalnim pristupom glavnim funkcijama za udobnost: radiju, navigaciji, postavkama vozila, telefonu...

Velike nosivosti i korisnog obujma, novi Peugeot PARTNER opremljen je indikatorom preopterećenja, osobito inovativnom integriranom tehnologijom koja osigurava sigurnost u svim okolnostima.

Postupak je jednostavan i učinkovit: mjerenje mase izvršava se automatski pri kretanju, a također je moguće u tovarnom prostoru dok je vozilo zaustavljeno, s pomoću za to predviđenog uređaja koji se nalazi u tovarnom prostoru.

Kada je dostignuto 90 % ukupnog opterećenja vozila, na uređaju se pali bijelo LED svjetlo, dok će se u slučaju prekoračenja dozvoljene granice opterećenja upaliti žutonarančasto LED svjetlo, uz vizualno upozorenje na instrumentnoj ploči.

Sprečavanjem preopterećenja izbjegava se promjena voznih osobina i povezanih opasnosti kao što su bušenje guma, gubitak nadzora nad vozilom, preuranjeno trošenje, povećana potrošnja ili pak opasnost od novčane kazne. Potpuno nova i jedinstvena na tržištu cjelokupnog segmenta lakih gospodarskih vozila, ta je oprema opcijska.

Dimenzije novog partnera su savršeno u skladu sa segmentom uz dužinu od 4,40 m u standardnoj verziji, čime se garantuje utovarna dužina optimirana za 1,81 m. Ta dužina omogućava utovar dvije euro palete obujma od 3,30 m3 do 3,80 m3, ovisno o verziji.

Ti se kapaciteti mogu dodatno povećati u dugoj verziji, do dužine 4,75 m (+35 cm). Njezina utovarna dužina iznosi 2,16 m te ima tovarni obujam od 3,90 m3 do 4,40 m3.

Novi Peugeot PARTNER razvijen je na temelju verzije platforme EMP2, kojom su opremljeni najnoviji modeli ove marke. Ta iskušana osnova omogućuje skraćeni prevjes i mali krug okretanja za što lakše upravljanje: promjer kruga okretanja između pločnika iznosi samo 10,82 m u standardnoj izvedbi i 11,43 m u dugoj izvedbi.

Korisna nosivost najbolja je u segmentu, s vrijednostima koje mogu ići od 650 kg pa sve do 1000 kg u određenim izvedbama, u standardnoj izvedbi karoserije kao i u dugoj izvedbi. Izvedbe vrlo niske potrošnje (TBC) pak imaju nosivost od 600 kg.

Prvi put novi Peugeot PARTNER nudi opciju tvornički ugrađene produljene kabine u dugoj izvedbi. Klupa je nastala po uzoru na novi Peugeot RIFTER, za istinsku udobnost i rekordan prostor za noge u segmentu. Jedinstven u kategoriji, drugi je red sjedala preklopiv kako bi se dala prednost teretu, pri čemu se može preklopiti čak i suvozačko sjedalo u prvom redu za dugačke terete.

Pretinci obujma koji može dosezati 113 l osmišljeni su za mnogobrojne potrebe profesionalnih korisnika. Lako su dostupni te domišljato raspoređeni u kabini: pretinac za rukavice, podloga za prtljažnik, stropna polica ili pak gornji pretinac za rukavice. Smješten je nasuprot suvozaču, u prostoru u kojem se obično nalazi zračni jastuk, ovdje tipa „bag in roof”, a u njega po izboru može stati računalo dijagonale 15’’ ili pak može biti hlađen. Otvor za kabel također omogućuje njegovo punjenje, izravno u pretincu.

Benzinski motor 1.2 PureTech dostupan je u dvije ponude:

  • PureTech 130 KS S&S s automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa EAT8 (dostupan tijekom 2019.)
  • PureTech 110 KS S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa.

Motori PureTech opremljeni su filtrom krutih čestica (Gasoline Particulate Filter) za smanjenje ispuštanja krutih čestica.

Dizelski motori dostupni su u tri razine snage:

  • BlueHDi 130 KS S&S s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa ili automatskim mjenjačem s osam stupnjeva prijenosa EAT8
  • BlueHDi 100 KS S&S s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa
  • BlueHDi 75 KS s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa.

Na tržište Bosne i Hercegovine novi Peugeot Partner stiže u prvom kvartalu 2019. godine.