Noviteti
4

Peugeot predstavio novi 3008 u GT verziji

Klix.ba
Samo nekoliko sedmica nakon predstavljanja, novi model Peugeot 3008 već nudi svoju najdinamičniju i najluksuzniju verziju GT.

Već od komercijalnog lansiranja novi Peugeot 3008 opremljen je gamom koja je jednostavna i jasna svim klijentima. U skladu sa strategijom uspona ove marke u viši cjenovni razred, on se razvija na tri glavna nivoa opreme (Access, Active, Allure), nivou opreme GT Line i na verziji GT.

Verzija GT ističe se kao vrhunski spoj luksuza i izražene dinamike, dok je pritom savršeno prilagođen za svakodnevnu upotrebu. Namijenjen pravim poznavateljima automobila, novi Peugeot 3008 GT spoj je svih prednosti novog Peugeotovog SUV-a sa prepoznatljivim stilom uz futurističku unutrašn jost sa novom generacijom Peugeot i-Cockpit dizajna, kao i tehnološki napredne opreme, a sve to uz poseban naglasak na sportski i luksuzni izgled.

Verzija GT novog Peugeota 3008 odlikuje se snažnim motorom 2.0 BlueHDi 180 S&S, s automatskim mjenjačem sa šest stepeni prenosa. Riječ je o najsnažnijem motoru u gami, koji je u skladu sa sportskim duhom ovog modela istovremeno pružajući uzornu štedljivost goriva.

Peugeot 3008 GT ističe se i naglašenim sportskim izgledom, oblogama blatobrana i serijskim točkovima od 19’’ sa gumama dimenzija 235/50 R19, te sjajnim dvobojnim naplatcima BOSTON. Dostupne samo na verziji GT, ovi točkovi pogodni su za dinamičnu vožnju uz posebno razvijen ovjes.

GT se ističe i tehnološki naprednom rasvjetom, sa serijskim Full LED svjetlima i pokazivačima smjera sa stepenovanim paljenjem. Naravno GT ima i jedinstvenu ponudu boja karoserije pored serijskog dvobojnog krova, sjajnog crnog „Black Diamond”, verzija GT u opciji nudi i odvažan oštri rez u tri boje (sivoj Platinium ili Amazonite te bakrenoj Metallic Copper). 3008 GT s dvobojnim stilom oštrih linija automobila, čiji zadnji dio uvijek krasi crna boja Perla Nera, novom simbolu game daje poseban i prestižan izgled.