Noviteti
0

Peugeot 1007

Klix.ba
Iako je do zvanične premijere Peugeotovog novog lavića ostalo još dva mjeseca, već su počele kružiti nezamaskirane slike.

Naravno radi se o nezvaničnim slikama, koje su snimili slučajni prolaznici prepoznvši novog 1007. Ovo su prve potpuno "obnažene" fotografije pomenutog modela, a vrlo zorno nam govore šta možemo očekivati od njega.

Premijera Peugeota 1007 je zakazana za dva mjeseca na auto showu u Parizu, a na ovim fotografijama možemo vidjeti kako su najave o bočnim kliznim vratima bile tačne, te u mnogome podsjećaju na ona koja možemo vidjeti na njegovom velikom bratu, Peugeotu 807. Također se može vidjeti i unutrašnjost, koja će očito donjeti najviše novosti, a biti će izvedena u sportsko elegantnom duhu kako smo i navikli od Peugeota.

Interesantno i vrlo efektno te originalno riješenje je primjenjeno u svrhu skrivanja šine po kojoj bočna vrata kližu. Kao što možete vidjeti ona je vizuelno produžena preko cijelog zadnjeg dijela, te obje šine čine jednu cjelinu, a oku ugodan detalj će biti i ime Peugeota na zadnjim vratima koje je smješteno upravo na ovu lajsnu.

Naravno zvanični tehnički podaci još uvijek nisu poznati, ali je poznato i logično da će se u malog 1007 ugrađivati već poznati i provjereni agregati PSA grupacije, kako benzinski tako i dizelaši.