{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Panamera spremna za premijeru

S
17.9.2008. u 19:48
0
7
Panamera spremna za premijeru
0
Panamera spremna za premijeru
Nakon dugog iščekivanja i bezbroj špijunskih fotografija koje otkrivaju malo toga, Porsche je konačno odlučio da barem djelimično obznani i najavi svoj ulazak u društvo supersportskih limuzina.
Zvanično ime porscheove limuzine biće Panamera Gran Turismo, a i pored brojnih špekulacija i nezvaničnih najava još uvijek, ustvari, nisu poznati tačni i stvarni detalji o ovom kontroverznom Porscheu. Na ulazak u svijet limuzina Porsche se odvažio nakon izuzetnog uspjeha Cayennea, koji je među coupeima i roadsterima bio prava crna ovca u porodici sportista iz Stuttgarta.

Ipak, sa Cayenneom u Porscheu su svijetu dokazali da su osobine pravog sportskog automobila u pakovanju SUV-a itekako moguće, pa zadatak jednako impresivnih i prepoznatljivih performansi u limuzini sada izgleda kao i lagan zadatak za porscheove inžinjere.

Sa prvom zvaničnom fotografijom u Porscheu su se još jednom poigrali sa živcima javnosti, te ona otkriva samo prednji dio, i to slikan iz profila, pa je ustvari obzanjeno tek nekoliko vanjskih detalja. U svakom slučaju jasno je da će pripadnost Porscheovoj porodici biti itekako očita. Prednji odbojnik sa velikim otvorima za zrak kakve možemo vidjeti i na 911, karakterišu i LED dnevna svijetla, pa u osnovi ovaj dio Panamere predstavlja odličnu kompilaciju rješenja sa Cayennea i 911-ke. Koliko su ostali vjerni svojoj filozofiji dovoljno govori i cijela prednja projekcija koja je izuzetno niska i položena, za jednu limuzinu, te u suštini bez ostatka slike teško je i naslutiti da se iza prednjih točkova proteže prilično velika i masivna limuzina.Također, sada je poznat i izgled prednjih svjetala, mada tu i nije moglo biti posebnih iznenađenja. Još jedna blaga mješavina rješenja sa već postojećih modela odlično se uklopila u nisku siluetu, a ujedno dovoljno dobro odgovaraju limuzinskom obliku.

Porsche je prvu zvaničnu sliku objavio na micrositeu koji je posvećen Panameri, pa se na www.Porsche.com/panamera pored prve slike mogu naći i fotografije zamaskiranih testnih modela, kao i video zapisi sa testiranja. Nažalost, u Porscheu su odlučili i dalje „mučiti“ fanove i javnost, pa će prije premijere započeti sa intenzivnijim plasiranjem oskudnih podataka i fotografija svoje nove uzdanice.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: