Dva prototipa
14

Ovako izgledaju Aston Martin Vantage V12 Zagato Heritage blizanci

D. B.
Dva primjerka Aston Martina V12 Zagato su blizanci i ujedno prototipi napravljeni za privatnu kolekciju koju posjeduju direktor kompanije Zagato Andrea Zagato i njegova supruga Marella.

Radi se o Coupeu i Speedsteru, a zadatak da proizvede po 19 primjeraka blizanaca imat će švicarska kompanija R-Reforged. Povod je stogodišnjica kompanije Zagato, a automobili će biti sastavljani u britanskoj bazi u Warwicku.

Aston Martin je dao svoj blagoslov, a automobili imaju neke karakteristike prvih modela iz 2011. godine. Oba automobila sada imaju karbonske karoserije, dobili su nove prednje splitere, elegantniji rep s aktivnim aerodinamičkim komponentama, a na haubi su ispupčenja i otvori ispod kojih se krije 5,9-litarski V12 motor koji ispurčuje 600 KS.

U odnosu na standardni Aston V12 Zagato, prototip je niži 10 i duži 20 mm, a dobio je i 19-inčne felge s Michelin Pilot Sport 4S gumama. Kupcima je ponuđen širok izbor personaliziranja.

Prototipi će se koristiti za unapređenje i podešavanja, a nakon toga će biti izloženi u salonu Aston Martina u Švicarskoj. U konačnici će završiti u Zagatu.