Noviteti
42

Otkriven Mercedes-AMG C43 Coupe sa 362 KS

Klix.ba
Mercedes-AMG C43 Coupe je otkriven uoči njegovog debija na Sajmu automobila u Ženevi.

Dizajniran da bude rival Audiju S5, C43 Coupe je dobio prednju masku sportskog izgleda sa mrežastom rešetkom hladnjaka i većim usisnicima zraka. Model je opremljen crnim retrovizorima, mat srebrnim ukrasima, a dobio je i sportski izduvni sistem. Ostale promjene uključuju spojler na prtljažniku, stražnji difuzor i lagane naplatke od legura.

Unutrašnjost je uglavnom nepromijenjena, no, postavljen je upravljač s ravnim donjim dijelom, a tu su i sportska sjedišta presvučena MB-Tex kožom ili DINAMICA mikrovlaknima. Prisutni su aluminijski ukrasi, a postavljeni su i crveni sigurnosni pojasevi. Redizajnirani su brojčanici, koji su ukrašeni ciljnom zastavom.

Automobil pokreće biturbo 3,0-litarski V6 motor koji razvija 362 KS pri 520 Nm obrtnog momenta. Uparen je sa devetostepenim mjenjačem, a snaga se prenosi na sva četiri točka. Od 0 do 100 km/h automobil stiže za 4,6 sekundi prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Mercedes-AMG C43 je opremljen AMG Ride Control sportkism ovjesom i AMG Dynamic Select sistemom sa Comfort, Eco, Sport, Sport Plus i Individual modovima. Automobil je dobio sportski upljavljački sitem i kočnice visokih performansi.