Noviteti
0

Opel Zafira Design Edition

Klix.ba
Iz Opela nam dolazi novo osvježenje njihove game u vidu dinamičnog dizel monovolumena sa sportskim ambicijama.

Ovaj ekskluzivna varijanta kompaktnog monovolumena od sada dolazi sa moćnim 2.2 DTI ECOTEC motorom koji razvija solidnih 125 KS i maksimalni obrtni moment od 280 Nm pri samo 1500 okr/min.

Zafira Design Edition pored ovog motora dolazi i sa odbojnicima u boji karoserije kao i sa impozantnim 225/45 R 17 pneumaticima sa privlačnim felgama od lake legure. Sa spuštenim vješanjem i DSA (Dynamic Safety chasis) sistemom Zafira Design Edition predstavlja sigurno najagilnijeg i najstabilnijeg pripadnika ovoj klasi automobila.

Ova specijalna serija Zafire također nudi novosti i u unutrašnjosti. Kao što je već poznato Zafira jedina u klasi nudi 7 sjedišta u putničkoj kabini bez doplate, popularno nazvani Flex-7 sistem. Naglašenijem sportskom izgledu u unutrašnjosti doprinosi i poznati Opelov trokraki upravljač koji je za ovu priliku obučen u kožno odjelo, te provjereni recept kod sportskih automobila, crni instrumenti na bijeloj podlozi sa hromiranim obrubima.

To nije sve, u nutrašnjosti ove Zafire će vas obradovati i aluminijska ručica mjenjača te središnja konzola finiširana u mat-hrom looku. Od one opreme koja će bitno uticati na komfor i ugođaj vožnje ovog automobila svakako treba nabrojati i klima uređaj, sva stakla na struju, stereo CD player, nezaobilazni tempomat, svjeta za maglu i naravno ESP.

Vezani članci