{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Opel Tigra TwinTop

30.1.2004. u 10:56
0
0
Opel Tigra TwinTop
0
Opel Tigra TwinTop
Opel planira na predstojećem Geneva Motor Show-u predstaviti novu Tigru, koja sa prethodnim modelom, osim što je nastala na platformi Corse, nema mnogo sličnosti.
Nova Tigra TwinTop od sada dolazi kao sportski dvosjed ali sa sklopivim tvrdim krovom koji je pokretan elektro-hidrauličnim sistemom.


Dizajnerske linije su u potpunom skladu sa novim tokom u Opelu, te najviše sprijeda podsjeća na novu Astru. Iako je automobil namijenjen zabavi ima i svoju praktičnu stranu koja se ogleda u 440 litara zapremine prtljažnog prostora, naravno samo kada je krov podignut. Pored «gepeka» dodatnih 70 litara zapremine mogu se naći u pretincu iza sjedišta, što znači da ukupna zapremina iznosi preko 500 litara, a to je rezultat na kojem novoj Tigri mogu pozavidjeti i mnogo veće limuzine.


Tigra Twintop će na početku prodaje u opciji imati dva agregata. Osnovnu ponudu će činiti novi 1.4 litreni ECOTEC sa inovativnom TWINPORT tehnologijom koji će oslobađati 90 KS, te ekskluzivniji 1.8 litreni ECOTEC sa 125 KS. Oba motora će dolaziti sa pet-stepenim ručnim mjenjačem, dok će u opciji za slabiji 1.4 litreni agergat biti i Easytronic automatska getriba.


U interijeru neće biti velikih nepoznanica jer je skoro u potpunosti preuzet sa aktuelene Corse, ali će ipak djelovati skuplje zbog kvalitetnijih materijala i obilne upotrebe hroma i aluminija. Također interesantan detalj će biti i aluminijski roll bar izuzetno privlačnog dizajna.

Golf V Cabrio

01.02.2004. u 18:00
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: