Privredna vozila
0

Opel predstavio novu generaciju modela Combo, Vivaro i Movano

Klix.ba
Opel je najavio novu generaciju svojih kompaktnih, srednjih i velikih lakih privrednih vozila (LGV) – Comba, Vivara i Movana. Sve modele krasi novi izgled, te redizajnirana ploča s instrumentima, dok električne verzije s baterijom i dalje nude vodeći domet u klasi.

Nadolazeći modeli laganih privrednih vozila iz Opela prepoznatljivi su već na prvi pogled zahvaljujući novoj interpretaciji Opel Vizor "lica", koje je kupcima poznato s Opelovih putničkih automobila. Vizor, koji se proteže cijelom širinom prednjeg dijela vozila, elegentno integrira Opelov logo i prednja svjetla u jednu cjelinu

Osim vanjskog dizajna, unutrašnjost novog Opel Comba, Vivara i Movana također je dodatno poboljšana. Istaknuti detalji osvježene ploče s instrumentima uključuju nove bežične sisteme za informiranje i zabavu s dodirnim ekranima u boji veličine do 10 inča, kompatibilnima s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto.

Električne verzije s baterijom novih Comba, Vivara i Movana nastavljaju nuditi izuzetnu upotrebljivost, usporedivu s odgovarajućim modelima s motorima s unutarnjim izgaranjem. Zahvaljujući vrhunskim tehnologijama i poboljšanjima, uključivo dodatno poboljšanu učinkovitost pogonskog sklopa, sva tri modela i dalje nude vodeći doseg u klasi, bez lokalnih emisija.

Nova Opelova lagana privredna vozila zadržala su sve prednosti svojih prethodnika kao što su bogata ponuda naprednih sustava za pomoć vozaču kako bi putovanja i upravljanje vozilom bili još udobniji i prvenstveno sigurniji.

Sva tri LGV-a također će biti dostupna u različitim dužinama, visinama i vrstama karoserije kako bi zadovolji sve profesionalne potrebe, a zadržat će i svoje uvjerljive zapremine teretnog prostora, nosivosti i kapacitete vuče.

Opel će otkriti više informacija o pojedinim vozilima u nadolazećim sedmicama.