Spreman za avanture
28

Opel predstavio kamper Zafira Life Crosscamp Lite

D. B.
Sezona putovanja, izleta i boravka na otvorenom se bliži, a Opel je iskoristio priliku i predstavio kamper Zafira Life Crosscamp Lite.

Kamper u Njemačkoj košta najmanje 44.499 eura, a dolazi s kuhinjom, policama, plinskim kuhalom, sudoperom/umivaonikom i još mnogo toga.

Modifikacije potpisuje njemačka kompanija Crosscamp, a pored plinskog kuhala tu je prostor za plinsku bocu, bateriju koja napaja prostor za život, kao i spremnik za odlaganje potrepština pored stražnjih kliznih vrata na vozačevoj strani, koji se može također postaviti u stražnji dio kampera.

Na raspolaganju je i mai frižider zapremine 13 litara koji može stati između prednjih sjedišta, Klupa koja se nalazi iza pomenutih prednjih sjedišta se može pretvoriti u krevet dimenzija 200x140 cm, a tu su još dva kreveta dimenzija 120x200 cm. Kreveti se mogu smjestiti ispod krova koji nudi mogućnost podizanja. Opelov novi kamper se može naručiti i sa sedam sjedišta,

Kamper je bogato opremjen sigurnosnom opremom u koju spadaju sistem držanja vozila u traci, sistem pomoći pri kretanju uzbrdo, sistem upozorenja na sudar, sistem autoomatskog kočenja u hitnim situacijama, sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova i poluadaptivni tempomat. Infotainment sistem podržava povezivanje sa smartphoneom, a kamper je opremljen i dvozonskom klimom. Prednja sjedišta imaju grijače.

Kupci opciono mogu dobiti i 360 kameru za promoć pri kretanju unazad, Park Pilot naprijed i nazad, sistem upozorenja na vozilo u slijepom uglu, IntelliGrip kontrolu trakcije, HUD display i OpelConnect sistem.