S kao sport
13

Opel predstavio Corsu S: 150 KS i OPC detalji

Klix.ba
S ciljem popunjavanja praznine između standardnih i najsnažnije OPC verzije svog popularnog modela B segmenta, Opel je predstavio verziju Corsa S koja će se moći kupiti s troje ili petero vrata.

Podstaknuti uspjehom koji je na tržištu ostvario manji model Adam S, u Opelu su spomenuto slovo S sada ponudili i uz popularni model Corsa koji će pokretati 1,4-litarski četverocilindarski turbo benzinski motor sa 150 KS. Za distribuciju snage na prednju osovinu zadužen je ručni 6-stepenog mjenjača. Potencijal motora u ovom slučaju dovoljan je za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 8,9 sekundi i maksimalnu brzinu 207 km/h.

Corsa S opremljena je OPC (Opel Performance Center) aerodinamičkim karoserijskim komponentama (prednji i zadnji spojler, obloge pragova i zadnji difuzor zraka), a sa slovom S stižu i LED dnevna svjetla, hromirani završetak izduvnog sistema i 17-inčne aluminijske felge.

Sportskoj atmosferi u unutrašnjosti doprinos daju kožom obložen upravljač s ravnim donjim dijelom i kožom obložena naglašeno profilisana Recaro sjedišta, a odličan kontrast dominantno crnoj boji kabine ostvaren je korištenjem bijelog konca za prošivanje kože na upravljaču, ručici mjenjača i sjedištima. Standardna oprema uključuje Radio R 4.0 IntelliLink multimedijalni sistem koji je kompatibilan s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto.

Osnovna cijena Corse S s trovratnom karoserijom iznosi 18.400 eura, a za dodatna vrata na bokovima treba izdvojiti 19.085 eura.