Treća generacija
8

Objavljen teaser Hyundaija i20 uoči debija u Ženevi

D. B.
Nakon niza špijunskih fotografija, južnokorejska kompanija Hyundai je objavila zvanične teasere nove generacije modela i20.

Hyundai će na Sajmu automobila u Ženevi početkom marta predstaviti novi i20. Mini hatchback će postati prvi model južnokorejskog brenda koji će na evropskom tlu pokazati novi dizajnerski jezik nazvan Sensuous Sportiness. Taj dizajn odlikuje i novu Sonatu. Istina, na priloženim teaserima i20 izgleda atraktivno i sportski.

Stražnji dio izgleda neobično masivno, ali će treća generacija vjerovatno zadržati tradicionalni oblik hatchbacka. Važno je istaći da naplaci u dva tona neće biti tako veliki u slučaju produkcijskog modela.

Iz Hyundaija poručuju da će supermini imati potpuno novu unutrašnjost te da će je krasiti dva 10,25-inčna ekrana, jedan za klaster, a drugi za infotainment sistem. Također, unutrašnjost će biti izrađena od kvalitetnijih materijala.

Informacija o motorima nema, ali će se u ponudi vjerovatno naći novi 1,0-litarski turbobenzinac, koji će biti ponuđen i u atmosferskoj formi u osnovnim modelima.

Vezani članci