{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novo lice i za Golf Plus

S
9.12.2008. u 23:13
0
15
Novo lice i za Golf Plus
0
Novo lice i za Golf Plus
Nakon što je šesta generacija megapopularnog Volkswagen Golfa već uspješno zaživjela logično je bilo očekivati da će slično osvježenje pretrpjeti i prateći modeli. Prije svega na udaru se našla Plus verzija Golfa, koja je sada prošla kroz sličan tehnološko-estetski tretman, te je tako dobila i utjelovljenje u svojoj drugoj generaciji.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Novi izgled Golfa Plus direktno je povezan sa stilističkim promjenama koje je sa sobom donijela šesta generacija „običnog“ Golfa. Baš kao što je to slučaj i sa Golfom, tako i Golf Plus sada izgleda znatno savremenije i dorečenije, mada je dizajnerski odmak također minimalan, što je već i prepoznatljivo za konzervativni Volkswagen.

Očekivano, najveće promjene pretrpio je prednji dio, koji je sada dobio upečatljiviju masku koja je istaknuta crnim horizontalnim prečkama koje se protežu do prednjih svjetala.Također, i sama svjetla su pretrpjela izmjene, pa su i u ovom slučaju primjenjene oštrije linije zahvaljujući čemu je uspješno evoluirao prepoznatljivi dizajn ovalnih svjetala sa prethodnih generacija Golfa. Diskretan novi detalj su i krovni nosači, koji su sada znatno elegantniji, i ne narušavaju u velikoj mjeri liniju krova. Također sa novim Golfom Plus u Volkswagfenu su se odrekli i ružne navike da ostavljaju dio odbojnika u neuglednoj antracitnojo boji, pa će ubuduće sve verzije dobiti odbojnike u potpunosti prelakirane u boju vozila. Vrlo blage izmjene oblika pretrpjela su i stop svjetla, koja zahvaljujući LED tehnologiji u velikoj mjeri utiču na ukupnu sliku savremenog porodičnog automobila. Svježiji vanjski izgled upotpunjen je novom kolekcijom aluminijskih naplataka, gdje vrh ponude predstavlja 18-inčni naplatak iz VW-ove Individual ponude.

Unutrašnjpst također nije pretrpjela dramatične dizajnerske i ergonomske izmjene, pa je naglasak prije svega stavljen na ugradnju kvalitetnijih materijala i poboljšanje kvalitete završne obrade. Pripadnost novoj generaciji Volkswagena prije svega otkrivaju detalji kao što je novo kolo upravljača, instrumenti i komande klima uređaja, ali i cijela paleta tkanina i materijala koja je već u ponudi za standardni Golf.

Ponuda motora za Golf Plus još uvijek nije u potpunosti definisana, ali je jasno da će biti u suštini prekopirana iz ponude za Golf, što podrazumjeva savremene dizelaše common-rail tehnlogije i novu generaciju turbobenzinaca. Uz sve motore isporučivati će se provjereni 5-stepeni i 6-stepeni ručni mjenjači, dok će za probirljivije i zahtjevnije kupce idealan izbor biti 6-stepeni ili 7-stepeni DSG mjenjač.
Cijene, kao i tačnu ponudu motora i nivoa opremljenosti u Volkswagenu planiraju definisati do zvaničnog početka prodaje nove generacije Golfa Plus, koja bi trebala početi na proljeće 2009. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: