{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi VW Passat

18.11.2003. u 00:20
0
0
Novi VW Passat
0
Novi VW Passat
U Volkswagenu očito ne spavaju na lovorikama, te nakon brojnih najava i premijera stižu i prve fotografije najnovijeg Passata.
Karakterisati će ga izuzetno markantna forma sa mnogo zajedničkih elemenata koje dijeli sa drugim modelima VW-a, što je očito nezaobilazna stvar kod njihovih modela.


Sprijeda će novi Passat najviše dizajnom maske podsjećati na Phaetona, te dizajnom farova na već objelodanjenog Sfera i Brisu koji u stvari i jesu zasnovani na platformi novog Passata.

Pored dizajna, robusnost i luksuz će naglašavati i dužina od preko 4.80 metra, što će mu i dalje obezbjeđivati titulu jednog od najvećih u klasi.

Istovremeno će biti predstavljena i kravanska
verzija VW-ovg "vjetra" koju će karakterisati neobično dinamične dizajnerske linije. Gledano s boka sličnost možemo naći čak i sa Renaultovom, za njemačka shvatanja avantgardnom, Lagunom što će sigurno donjeti izvjesno osvježenje u VW-ovu ponudu.


VW Passat Kombi će karakterisati i veliki prtljažni prostor od čak 600 litara, ali ćemo se za ovaj model ipak morati strpiti do ljeta 2005. godine kada se planira puštanje u prodaju. Za sada se ne zna ni tačan datum prezentacije limuzinske verzije, ali prema svemu sudeći možemo ga očekivati već u drugoj polovini iduće godine.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: