{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Novi Volvo V50

4.12.2003. u 12:41
0
0
Novi Volvo V50
0
Novi Volvo V50
Volvo je predstavio svoj novi najmanji karavan, V50 koji je zasnovan naravno na novom S40. Prema prvim navodima ovog proizvođača karakterišu ga izvrsna prostranost i tehnički detalji.
Kao i Volvo S40, V50 će se proizvoditi u Volvo postrojenju u Belgijskom gradu Ghentu. Nakon usavršavanja ova fabrika će biti najveće Volvovo postrojenje sa godišnjom produkcijom od 270.000 jedinica.


Novog V50 karakterišu dinamičnije linije koje naglašavaju da je ovaj model mnogo više sportski orijentisan od konzervativnijeg i većeg V70. U odnosu na limuzinsku verziju povećan je i trag točkova kao i naravno međuosovinsko rastojanje, što vizualno doprinosi utisku da su točkovi smješteni u same krajeve karoserije.

Novi V50 je duži 46 mm od limuzinskog S40, a pored toga u njega su ugrađeni isti sigurnosni sitemi kao i u većim Volvo modelima, kao što su WHIPS (Whiplash Protection System), SIPS (Side Impact Protection System) u saradnji sa bočnim zračnim jastucima i sigurnosnim zavjesama. Za sigurnost se brine i mnogo elektronskih sitema čija količina najbolje govori o ozbiljnosti koju Volvo pridaje po pitanju sigurnosti, kako pasivne tako i aktivne.


Pored poznatih sistema novost je i IDIS (Intelligent Driver Information System) koji obezbjeđuje što manje ometanje vozača prilikom vožnje. Naime, radi se o sistemu koji u kritičnim situacijama, poput pretjecanja ili intenzivnog kočenja, blokira sve telefonske pozive sa integrisanog GSM uređaja ili informacije sa perifernih infromacionih uređaja, te ih plasira nakon smirivanja situacije.


Najsnažniji agregat koji će se ugrađivati u V50 nosi poznatu oznaku T5, a obezbjeđuje 220 KS i 320 Nm obrtnog momenta, te će se moći kombinovati sa All Wheel Drive pogonom koji je poznat sa ostalih modela. Nakon zvaničnog predstavljanja V50 će biti moguće naručiti i sa pet cilindarskim atmosferskim agregatom sa 170 KS, te potpuno novim dizelskim motorom od 136 KS.

Nissan Micra C+C

04.12.2003. u 18:08

Mercedes CLK RS by Carlsson

03.12.2003. u 01:47
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: