Noviteti
0

Novi Volkswagen Touareg W12 Sport

Sarajevo-x.com
Novi Touareg W12 Sport sa sportskim izgledom, dinamičkim performansama i najvećim konfortom već je dostupan u Njemačkoj.

Glavna značajka ovog Touarega je snažan dvanaesto-cilindarski agregat. 6-litarski motor može dostići snagu od 450KS / 331kW pri obritaju od 600Nm. Pri tome Touareg može postići brzinu od 100km/h za svega 5,9 sekundi, da bi se kasnije zaustavio na 250km/h zbog električnog ograničenja brzine. Snaga motora se prenosi na kotače pomoću šestostepenog automatskog Tiptronic mjenjača.

Kako njegovo ime obećaje, tako novi Touareg Sport Edition zrači sporskim karakterom sa krovnim spojlerom i širokim osovinskim razmakom. U kombinaciji sa 20-inčnim setom felgi "Casablanca", snažan karakter novog Touarega dolazi na vidjelo.

Interior odgovara Touaregovom sportskom osjećaju ističući istovremeno vrlo kvalitetne materijale. Touareg posjeduje izvrsna kožna sportska sjedišta i aluminijumom dekorisane sve optičke uređaje u unutrašnjosti. Od standardne opreme značajni su dvozonski klima uređaj, radio-DVD navigacijski sistem sa ekranom u boji plus zvučnici i CD changer, kao i priprema za mobilni telefon.

Touareg W12 Sport Edition košta 96,300 eura i može se već naručiti u Njemačkoj.

Fotogalerija: VW Touareg W12 Sport