Jedan za sve
29

Novi RS4 Avant stigao u evropske prodajne salone

Klix.ba
Osnovna cijena Audijevog praktičnog sportskog automobila u Njemačkoj iznosi 79.800 eura.

Premijerno predstavljen na posljednjem izdanju Sajma automobila u Frankfurtu, novi "sve u jednom" Audi RS4 Avant počeo je da se prodaje u nekoliko evropskih država.

Kupci u Njemačkoj za osnovnu verziju jednog od najbržih karavana koji se mogu kupiti treba da izdvoje 79.800 eura, a zauzvrat će dobiti automobil koji pokreće Audijev novi 2,9-litarski TFSI V6 biturbo motor čiji se potencijal (450 KS i 600 Nm najvećeg obrtnog momenta) distribuira na obje osovine (quattro).

U kombinaciji s opcionim RS dynamic paketom RS4 Avant od 0 do 100 km/h stiže nakon 4,1 sekunde i razvija 280 km/h, a Audi će kupcima koji su spremni na dodatna izdvajanja, pored ostalog, ponuditi keramičke kočnice i aktivni ovjes.

Predstavljanjem novog RS4 Avant (koji je u odnosu na prethodnu generaciju "smršao" 80 kilograma) u Ingolstadtu su se definitivno pozdravili s atmosferskim V8 motorom (450 KS i 430 Nm) koji je bio zadužen za pokretanje prethodne generacije, a Audijev novi V6 motor svoje bi mjesto mogao naći i u osnovnoj verziji modela R8 koja je najavljena za narednu godinu.

Vezani članci