Električni privrednik
0

Novi Peugeot e-Expert popunjava električnu ponudu

E. Z.
S vozilom Peugeot e-Expert ova francuska marka ide korak dalje u elektrifikaciji svojih modela kako bi ostvarila svoj cilj, a to su električne verzije svih modela privrednih vozila u gami do 2021. godine.

Verzija Peugeota e-Expert dodatno će naglasiti položaj privrednih vozila Peugeot i modela Peugeot Expert u Evropi.

Sa dva nivoa dometa od 200 km i 300 km prema ciklusu WLTP kompletirana je gama privrednih vozila Peugeota, a odabirom električne verzije kupci se ne moraju odreći prednosti po kojima je Peugeot Expert postao prepoznatljiv i prihvaćen.

Ako se uzme u obzir činjenica da većina poslovnih kupaca dnevno pređe manje od 300 km, električna verzija Peugeota Expert bila je logičan slijed događaja.

Dodatan poticaj bilo je i to što je sve češće pristup gradskim središtima ograničen, a neki gradovi dozvoljavaju pristup samo potpuno električnim vozilima.

Osim što je nedavno ispunio uslove norme Euro 6D s gamom koja se sve više prilagođava posebnim namjenama, Peugeot Expert sada dolazi i u potpuno električnoj verziji e-EXPERT.

Korisnici će moći birati između dvije veličine baterije: 50 kWh, za domet od 200 kilometara (WLTP)

75 kWh, za domet od 300 kilometara (WLTP).

U skladu s načelom marke Peugeot da vozilo treba što manje izmijeniti kako bi se dobila električna verzija, Peugeot e-EXPERT ima snažan vanjski izgled kao i verzije opremljene motorom s unutrašnjim izgaranjem i identičnu nosivost.

Novi Peugeot e-EXPERT bit će u prodaji u drugoj polovici 2020. i nastavit će uspješnu priču koju je Expert započeo svojim izlaskom na tržište 2016. godine otkad je prodan u više od 170.000 primjeraka. Osim toga, dodatno će osnažiti vodeću poziciju privrednih vozila Peugeot u Evropi i povećati broj električnih vozila game Peugeot uz postojeće modele Partner Electric, e-Boxer, e-208, e-2008, 3008 te 508 HYBRID i HYBRID4.