Noviteti
0

Novi benzinski motor sa Start&Stop sistemom za Peugeot 208

Klix.ba
Foto: Elvir Zubović/Klix.ba
Foto: Elvir Zubović/Klix.ba
Na današnjem tržištu automobila Peugeot 208 predstavlja pravi uspjeh. Za prvih sedam mjeseci ove godine model 208 zauzeo je treće mjesto u B segmentu Hatchback modela u Evropi.

Za ovaj odličan rezultat model 208 duguje posebno svom asortimanu efikasnih kako dizelskih tako i benzinskih motora. Da bi se pojačali ovi pozitivni rezultati i stekao dodatni tržišni udio nova 1.2 e-VTi 82 ETG5 verzija modela 208 dodatno smanjuje emisiju CO2 na samo 95g/km, koja je jednaka potrošnji goriva od 4,1 l/100 km.

Nova generacija trocilindarskih benzinskih motora opremljena je sa Start&Stop sistemom nudeći prednosti povezane sa ovom tehnologijom kao što je smanjenje potrošnje goriva u gradskoj vožnji do 15%, automatsko zaustavljanje rada motora, gotovo trenutno ponovno pokretanje motora te nečujan motor u upotrebi i bez vibracija.

Peugeot 208 ima odlične rezultate u mnogim zemljama. Prvi je u Francuskoj i Holandiji, drugi u Švicarskoj, Portugalu, Danskoj i Norveškoj dok je na trećem mjestu u Belgiji, Luksemburgu, Hrvatskoj i Švedskoj.

Stop & Start sistem ima temperaturu radnog raspona koja se proteže od -5 ° C do +35 ° C što je širi spektar u odnosu na sisteme konkurentskih vozila.