Noviteti
0

Nova Ford Fiesta R2 za reli utrke

Sarajevo-x.com
Činjenicu da Ford Fiesta može zadovoljiti razne potrebe i ukuse najzahtjevnijih, potvrđuje i dolazak nove Fieste R2. Ovaj model dolazi sa ugrađenim 5-stepenim sekvencijalnim mjenjačem, poboljšanim performansama motora, kao i boljim donjim postrojem. Ford nikada ne prestaje sa usavršavanjem i tehničkim doradama svojih modela – bilo da se radi o serijskim ili modelima za trke.

Posljednja verzija Fieste R2 ima potencijal za velike pobjede u svojoj klasi na World Rally Championshipu. Nova Fiesta R2 dolazi sa modificiranim četverocilindarskim Ti-VCT Zetec motorom snage 163KS pri 7500 obrtaja u minuti, te okretnim momentom od 182Nm na 5700 obrtaja u minuti.

Kod modela R2 poboljšan je i kočioni sistem, a također je dodatom sigurnošću usavršeno i vozačevo sjedište. Dosta posla urađeno je na eksterijeru, kao i interijeru Fieste R2.

Osim inovacija na modelu za reli utrke, serijski model Ford Fieste bilježi dobre rezultate i u prodaji. Tako se u Evropi bilježi rast prodaje ovog modela od 56 posto u prošlom mjesecu (na osnovu mjesečnih analiza Jato Dynamics).