Noviteti
0

Nova Fabija uskoro u prodaji

FENA
Nakon 1.5 milijuna prodanih Škoda Fabija prve generacije, apetiti su naglo porasli. Nova će generacija ovog popularnog češkog modela svjetsku premijeru doživjeti na salonu u Ženevi 2007. godine.

U odnosu na dosadašnju Fabiju nova je generacija znatno narasla. S dužinom od 3.99 m, širinom od 1.64 m i od 1.49 m, nova je Fabija među najvećima u klasi. Osim po prostranoj unutrašnjosti ističe se i po odličnoj sigurnosnoj opremi. Posebni zračni jastuci za glave putnika i naglasak na sigurnosti djece, zasigurno će biti čvrsti argumenti dobrog rezultata na NCAP testiranju.

Mnogim je kupcima Fabija jedini automobil u porodici pa stoga veseli činjenica da je veličina prtljažnog prostora okruglo 300 litara, a preklapanjem stražnje klupe moguće ga je povećati na velikih 1163 litara. Nova Fabija dolazi i sa opširnim popisom serijske i dodatne opreme na kojem se nalaze i elementi poput: MP3 playera, iPod-a i Bluetootha. U Škodi tvrde da mogućnost individualizacije automobila neće nikog ostaviti ravnodušnim.

Paleta motora nove Fabije sastoji se od već vrlo dobro poznatih agregata. Ponudu benzinskih strojeva čine: 1.2-litreni HTP sa 60 KS, 1.2-litreni 12V HTP sa 70 KS, 1.4-litreni 16V sa 86 KS i 1.6 16V sa 105 KS. U ponudi dizelskih agregata nalaze se: 1.4-litreni TDI PD sa 70 KS, 1.4-litreni TDI PD sa 80 KS i 1.9-litreni TDI PD sa 105 KS.

Benzinski 1.6 16V motor biti će dostupan i u kombinaciji s automatskim mjenjačem, a snažniji 1.4 TDI PD i 1.9 TDI PD biti će opremljeni filtrom čestica čađe. U snažnije će se motore uz doplati moći naručiti i Tiptronic mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa.

Početak prodaje nove Fabije se očekuje ubrzo nakon premijere u Ženevi. U prodaji će i dalje ostati karavanska i limuzinska izvedba aktualne generacije. Krajem 2007. na tržište će stići i snažniji motori među kojima bi se trebala nalaziti i vatrena RS izvedba.