{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nova Dacia Logan

S
Sarajevo-X
3.6.2004. u 00:32
0
0
Nova Dacia Logan
0
Nova Dacia Logan
Dacia je predstavila svoj novi model koji će cijenom i kvalitetama vjerovatno napraviti znatne promjene na brojnim tržištima.
Novi model će nositi ime Logan, a namjenjen je prvenstveno tranzicijskim tržištima na kojima je odlučujući faktor pri kupovini automobila njegova cijena. Također Logan će na pojedinim tržištima nositi i Renaultov logo i ime, a pored izuzetno zrelog i atraktivnog dizajna isticati će se i vrlo modernom tehnologijom.


Naime Logan će koristiti Renaultovu B platformu, na koju se već odavno montira Nissanova Micra, a u budućnosti će na njoj biti i treća generacija popularnog Clia.


Paleta motora će se sadržati od provjerenih Renaultovih motora, prije svega od malo starijih 1.4 i 1.6 litrenih verzija sa 75 odnosno 90 KS. Pored ova dva agregata, u ponudi će se naći i moderni 1.5 dCi turbodizelaš sa 65 KS, te 1.6 litreni 16-ventilac sa 110 KS.


Pored kvalitetne tehnike, Logan se ističe i bogatom serijskom opremom te prije svega ponudom prostora u unutrašnjosti i u prtljažniku. I nakon svega navedenog najbolji dio dolazi na kraju, jer Dacia i Renault za ovaj zaista svestran automobil neće tražiti više od 8.000 eura, ali ni manje od 5.000 era, što je vjerovatno najprivlačnija ponuda na tržištu, s obzitom na kvalitete novog Logana.

E.Z.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: