Samo 50 primjeraka
18

Nissan objavio prve fotografije jubilarnog modela GT-R50

E. L.
Nissan će s isporukom brojčano ograničenog modela GT-R50 kojim obilježava 50 godina od nastanka svog harizmatičnog sportskog automobila krenuti naredne godine.

Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja konceptnog prototipa Nissan je objavio fotografije produkcijske verzije jubilarnog modela GT-R50.

Za brojčano ograničen automobil (iza čijeg dizajna stoji studio Italdesign) kojim u japanskoj automobilskoj kompaniji obilježavaju 50 godina od nastanka prvog modela (Skyline) s oznakom GT-R u dobro upućenim izvorima tvrde da istovremeno predstavlja i uvertiru za GT-R nove generacije.

Jubilarni Nissan GT-R50 publika će premijerno moći da vidi u martu na Sajmu automobila u Ženevi. Coupe je zasnovan na modelu GT-R Nismo i pokreće ga 3,8-litarski V6 motor koji u ovom izdanju uz asistenciju dva turbopunjača razvija 710 konjskih snaga i 780 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obje osovine distribuira posredstvom 6-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila.

50 sretnih kupaca će za svoj GT-R50 trebati da izdvoji 1,2 miliona dolara, a Nissan će im ponuditi i mogućnost personalizacije automobila. Isporuke počinju sredinom naredne godine.

Vezani članci