Jedan primjerak
13

Nije render, ali ovaj BMW-ov automobil ipak neće ići u proizvodnju

E.L.
Konceptnim kamionetom koji je zasnovan na luksuznom SUV-u X7 BMW pokazuje kako bi izgledao njihov odgovor na Mercedesovu X-Klasu.

U odjelu bavarske automobilske kompanije u kojem su zaduženi za konceptne modele automobila napravili su zanimljiv kamionet koji je nastao na osnovici luksuznog SUV-a X7.

Kamionet s produženom kabinom bit će izložen na ovogodišnjoj izložbi BMW-ovih dvotočkaša na kojoj će za potrebe reklamnog fotografisanja na svojoj karoseriji "ugostiti" motocikl BMW F 850 GS.

Umjesto trećeg reda sjedišta koji se može dobiti u kombinaciji s modelom X7, kamionet je dobio ručno napravljen i drvetom obložen tovarni prostor čija dužina sa spuštenim vratima iznosi dva metra. Korištenjem karbona masa automobila u odnosu na osnovicu iz koje je nastao smanjena je 200 kilograma.

Pretvaranje modela X7 u kamionet trajalo je deset mjeseci, a u cilju smanjenja troškova iskorišten je jedan od testnih predprodukcijskih SUV-ova. Iza automobila stoje mladi inžinjeri i dizajneri koji obavljaju svoj pripravnički staž, a u Minhenu kažu da planova o serijskoj proizvodnji nema.

Vezani članci