Noviteti
12

Najsnažniji Camaro ZL1 sada i s paketom 1LE

Klix.ba
Camaro ZL1 1LE je adekvatan odgovor Chevroleta na Fordov Performance paket koji se nudi uz model GT.

Najsnažniji i najbrži Camaro svih vremena sada se može dobiti i s paketom 1LE uz koji kupci mogu računati na dodatno olakšan automobil koji se i dalje može koristiti na javnim cestama, ali je po mnogo čemu optimiziran za korištenje na kružnim stazama.

Camaro ZL1 1LE pokreće 6,2-litarski V8 motor (LT4) potpomognut mehaničkim kompresorom koji raspolaže sa 659 konjskih snaga, što je dovoljno za 318 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 3,5 sekundi, ako se kupac odluči za opcioni 10-stepeni automatski mjenjač, jer se ZL1 standardno nudi s ručnim 6-stepenim mjenjačem.

Ono što se krije iza oznake 1LE, a ovaj Camaro čini znatno okretnijim od standardne verzije ZL1, je paket aerodinamički optimiziranih karbonskih karoserijskih komponenti, adaptivni amortizeri, modificiran podesiv ovjes i šire (ali lakše) i za broj manje aluminijske felge na kojima su gume Goodyear Eagle F1 Supercar 3R razvijene baš za ZL1 1LE. Širina zadnjih guma u ovom slučaju iznosi 325 milimetara.

U odnosu na standardni ZL1, 1LE je "smršao" 27 kilograma i to mu je, pored nabrojanog, pomoglo da na GM-ovoj testnoj 4,66 kilometara dugoj stazi Milford Road "zatvori" krug tri sekunde brže od standardnog ZL1, što je izvanredan rezultat. Bez obzira na "dijetu" kojoj je podvrgnut, vlasnicima ovog automobila Chevrolet standardno i dalje nudi klimauređaj, Bose audiosistem, grijana i hlađena sjedišta...

Camaro ZL1 s paketom 1LE u prodajne salone stiže sredinom godine, a cijena automobila još uvijek nije objavljena.