Bez kompromisa
77

Najluksuzniji Scenic sada i s oznakom Initiale Paris

Klix.ba
Renault je predstavio Scenic i Grand Scenic koji će se od septembra moći kupiti s najluksuznijim paketom opreme Initiale Paris.

Renault je oznaku Initiale Paris prvi put upotrijebio na konceptnom modelu koji je predstavljen 1995. godine. I dok je koncept ostao samo koncept, oznaka je nastavila da živi, jer su u Renaultu odlučili da je koriste za najluksuznija izdanja nekoliko svojih produkcijskih modela. Posljednji u nizu izvanredno opremljenih modela su monovolumeni Scenic i Grand Scenic.

Dva praktična MPV-a u verziji Initiale Paris izvana karakterišu posebne 20-inčne felge i nekoliko hromiranih detalja, a boja karoserije Amethyst ne može se dobiti u kombinaciji s ostalim paketima opreme.

Kožom obložena unutrašnjost opremljena je svim "igračkama" koje Renault nudi uz Scenic, a pored ostalog tu je "head-up" display, električno podesiva grijana i hlađena sjedišta s masažnom funkcijom, audiosistem Bose... Izmijenjen je i izgled centralne konzole.

Bez obzira na izbor karoserije, Scenic Initiale Paris nudi se u kombinaciji s 1,2-litarskim turbo benzinskim motorom sa 130 KS ili 1,6-litarskom turbodizelskom opcijom sa 130 i 160 KS.

Cijena osnovnog modela (Scenic Tce 130 s ručnim mjenjačem) u Francuskoj iznosi 33.200 eura, a za najskuplji model (Grand Scenic 1.6 dCi s automatskim mjenjačem) treba izdvojiti 39.400 eura. Prodaja počinje u septembru.