Najsnažnije verzije
13

Mini predstavio obnovljeni John Cooper Works hatchback i kabriolet

Klix.ba
Mini je predstavio John Cooper Works verzije najnovijeg obnovljeno trovratnog hatchbacka i kabrioleta.

Najsnažnije verzije u Minijevoj ponudi su opremljene novom tehnologijom filtriranja izduvnih gasova kako bi se zadovoljili Euro 6d-TEMP standard i WLTP propisi.

Promjene 2,0-litarskog twin-turbo četverocilindričnog motora nisu negativno utjecale na performanse automobila jer on u JCW hatcbacku razvija 231 KS te od 0 do 100 km/h ubrzava za 6,3 sekunde, dok je kabriolet sporiji za 0,3 sekunde.

Motor je uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem, emisija CO2 u slučaju hatchbacka iznosi 158-157 g/km, a kabrioleta 162-161 g/km. Ako je model opremljen opcionim osmostepenim automatskim mjenjačem, emisija C02 se spušta na 142-140 i 148-145 g/km.

Iz Minija kažu da je novi filter čestica integrisan u izduvni sistem tako da omogućava "karakteristični zvuk u unutrašnjosti i izvan automobila".

Standardna oprema u Velikoj Britaniji je obogaćena tako da kupci mogu izabrati 17-inčne naplatke od legura, crnu boju eksterijera i detalja unutrašnjosti te sportska kožom presvučena sjedišta bez doplate. Dio standardne opreme i sportski ovjes te kočioni sistem, dok JCW body kit pravi vizuelnu razliku u odnosu na ostale modele u Minijevoj ponudi. Kao i u slučaju svih ostalih Minijevih modela, LED prednja i stražnja svjetla, automatska prednja svjetla i senzori za kišu su također standardna oprema.

Novi JCW hatchback i kabriolet će biti moguće naručiti od 18. januara naredne godine, a isporuke počinju u martu. Cijene će biti objavljene uskoro.