Noviteti
0

Mini Open, novi zavodljivi kabriolet

Klix.ba
Maskirani zavodnik
Maskirani zavodnik
Osvanule su prve slike, doduše špijunske, novog kabrioleta koji nosi značku Minija.

Kao što možete vidjeti na ovim ekskluzivnim špijunskim slikama, novi Mini će biti dostupan i u kabriolet karoserijskoj varijanti. Prototip koji je uhvaćen objektivom špijunske kamere je bio u procesu testiranja u blizini Arktičkog Kruga.

Prema nekim prvim najavama Mini Open, kako bi se trebao zvati, će biti opremljen klasičnim platnenim krovom u koji će biti ugrađeno grijano zadnje staklo. Farovi i stop svjetla će ostati nepromjenjena dok će novi poklopac simboličnog prtljažnika uvelike podsjećati na onaj ugrađivan u prvu verziju Minija.

Početni agregat u ponudi biti će 1,6 litreni One benzinac sa 100 KS koji će biti praćen isto tako 1,6 litrenim agregatom ali oznake Cooper i sa 115 KS. Vrhunski model u ponudi predstavljati će Cooper S varijanta sa kompresorskih 160 KS, te ostaje mogućnost kasnijeg pojavljivanja još potentnije varijante Cooper Works.

Cijene još ni izdaleka nisu formirane ali se očekuje da će biti potrebno izdvojiti oko 3.000 eura više u odnosu na obični Mini. Zvanična premijera se očekuje tek u Januaru sljedeće godine na Detroit Motor Showu.