|

Mercedes testira novi EQA na snijegu i najavljuje hibride za Ženevu

Mercedes testira novi EQA na snijegu i najavljuje hibride za Ženevu
0
E. Z.
26.2.2020. u 22:59
2
komentara
0

dijeljenja
Mercedes testira novi EQA na snijegu i najavljuje hibride za Ženevu
Proizvodna verzija potpuno električne verzije GLA biće premijerno predstavljena prije kraja ove godine. Prototip modela EQA je trenutno na izazovnim zimskim testiranjima na polarnom krugu. Mercedes-Benz će kompletirati EQ Power porodicu kompaktnih vozila sa dodatnim sportskim modelima sa trećom-generacijom hibridnog pogona.
Novi GLA, kao osmi model, zaokružuje aktuelnu generaciju kompaktnih vozila brenda Mercedes-Benz. Električni model u formi EQA usljediće prie kraja ove godine. Prototip ovog modela trenutno putuje po snijegom pokrivenim putevima Švedske. Ovo zimsko testiranje inžinjeri koriste kako bi sa posebnom pažnjom ispitali termalne karakteristike i punjenje baterije u ekstremnim uslovima. Dalji aspekti su sigurnost u vožnji, trakcija/vuča i oporavak energije na snijegu i ledu.

U isto vrijeme, Mercedes-Benz proširuje svoju liniju plug-in hibrida pod brendom EQ Power - na Salonu automobila u Ženevi predstaviće dodatne modele sa trećom-generacijom hibridnog pogona. Sa novim EQ Power kompaktnim vozilima, u prvom planu su (električni) užitak u vožnji i pogodnost za svakodnevnu upotrebu.Jedan ključni aspekt održive poslovne strategije Daimler AG je električna mobilnost. Sa svojom inicijativom "Ambition 2039", Mercedes-Benz radi na tome da bude u omogućnosti da ponudi CO2-neutralnu novu flotu vozila za 19 godina.

Jedan važan akspekt održive mobilnosti je transparetnost. Zbog toga je Mercedes-Benz AG prvi premium proizvođač automobila koji je svoje ciljeve zaštite klime naučno verifikovao od strane Science Based Targets Initiative (SBTI). To znači da je kompanija u skladu sa zahtjevima Pariskog svjetskog klimatskog sporazuma.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...