Noviteti
213

Mercedes ponudio nove boje i detalje za G-Klasu

Klix.ba
Mercedes je za kupce G-Klase, koja je uvijek bila priča za sebe, pripremio nekoliko novih boja karoserije, proširenu ponudu felgi i nekolicinu novih detalja na karoseriji i u unutrašnjosti. Po svemu sudeći, uspješna priča se nastavlja.

U Mercedesu su odlučili da je došao pravi trenutak da se kupcima G-Klase ponudi nekoliko novih dizajnerskih opcija s kojima će se legendarni njemački terenski automobil moći prilagoditi individualnim ukusima, što će mu dodatno pomoći da ostane na samom vrhu ponude ovakvih automobila.

Pored postojeće palete boja, Mercedes je ponudu proširio sa četiri nove boje karoserije, a kupcima se također nudi i opcija crne boje na krovu uz koju odlično pristaju crni obrubi na blatobranima i crne lajsne na bokovima. Pokrov rezervnog točka može biti crn ili u boji karoserije. Tamni tonovi korišteni su i na nekolicini novodizajniranih felgi koje su sada u ponudi za bezvremensku „kutiju snova“.

Mercedesov Night paket opreme, koji se do sada nudio samo uz putničke modele, sada će se moći dobiti i uz G-Klasu. Pored crnog krova i obruba na blatobranima, automobil je tada opremljen i crnim odbojnicima i kućištima vanjskih retrovizora, a „tačku na i“ stavljaju naglašeno zatamnjena zadnja stakla.

Novosti u unutrašnjosti uključuju četiri nove boje na kožom obloženim sjedištima, a uz najsnažnije modele AMG G63 i G65 kupcima će se ponuditi i DINAMICA paket za unutrašnjost koji sadrži crna sjedišta obložena nappa kožom i poseban sportski upravljač.