Uoči premijere
241

Mercedes otkrio unutrašnjost nove G-Klase: Više prostora, više luksuza

Klix.ba
Uoči svjetske premijere koja će se održati na predstojećem Sajmu automobila u Detroitu, Mercedes-Benz otkriva nove detalje o novoj generaciji jednog od najboljih terenskih automobila svih vremena.

Nova generacija Mercedesove G-Klase pod svjetla sajamskih reflektora stiže u januaru, a već je poznato da su se prilikom dizajniranja karoserije u njemačkoj automobilskoj kompaniji držali evolutivnih principa, što je naišlo na opće odobravanje poklonika jednog od najboljih terenskih automobila svih vremena, čija je kutijasta karoserija prvi put predstavljena daleke 1979. godine.

Među veće promjene koje stižu s novom generacijom G-Klase spada unutrašnjost koja je sada još prostranija, udobnija i znatno modernija. Ispred vozača je potpuno nova TFT instrumentna tabla s velikim displejem koji se širi do sredine automobila, što uveliko podsjeća na rješenja koja je Mercedes-Benz već ponudio uz aktuelne generacije modela E i S-Klase.

Uzdužnim pomjeranjem zadnjih sjedišta putnici u drugom redu mogu računati na dodatnih 15 centimetara u području nogu, a djelimično preklapanje zadnjih sjedišta osigurava varijabilnu zapreminu prtljažnog prostora. S novom G-Klasom stiže i više prostora u predjelu ramena, a prostora za glave u ovakvoj karoseriji nikada nije nedostajalo. U sklopu paketa AMG Line kupcima će prvi put biti ponuđen i upravljač s ravnim dnom.

U Mercedesu naglašavaju da su svi materijali znatno kvalitetniji i ugodniji na dodir, a novodizajnirana sjedišta omogućit će bolju bočnu podršku u S-Klasi s kojom se može stići do najviših planinskih vrhova, a za najzahtjevnije kupce u ponudi će biti mnogo mogućnosti za personalizaciju.