Korak naprijed
4

Mercedes-Benz predstavio osvježeno izdanje modela CLS

E. L.
Decentno redizajnirana verzija Mercedesove luksuzne Coupé limuzine sa sobom je donijela nekolicinu kozmetičkih promjena.

Tri godine nakon predstavljanja treće generacije modela CLS u Stuttgartu su pripremili redizajnirano izdanje svoje luksuzne Coupé limuzine koje ne uključuje promjene ispod poklopca motora.

Pored novih kućišta prednjih svjetala i decentno redizajniranih karoserijskih elemenata sve verzije CLS-a sada su dostupne i sa stilskim paketom AMG Line koji uključuje drugačije odbojnike, obloge pragova i karakterističnu Panamericana masku hladnjaka koja krasi AMG-ove modele.

S redizajnom su stigla i dva nova modela 19-inčnih aluminijskih felgi i nekoliko novih 20-inčnih opcija, a bogata ponuda boja karoserije proširena je novom nijansom plave boje. Promjene u bogato opremljenoj kabini uključuju novi multifunkcionalni upravljač i nekoliko novih kombinacija kože i plemenitog drveta za oblaganje.

Kupci redizajniranog izdanja CLS-a i dalje mogu računati na poznate benzinske i dizelske motore s rasponom snage od 194 do 435 KS.