{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mercedes-Benz predstavio novi Sprinter sa 1.700 konfiguracija za svaki posao

7.2.2018. u 10:44
17
19
Mercedes-Benz predstavio novi Sprinter sa 1.700 konfiguracija za svaki posao
17
Kompanija Mercedes-Benz je u Njemačkoj predstavila treću generaciju svog kombija Sprinter, koja će se pojaviti na tržištu u junu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Mercedes već prima narudžbe za svoj novi komercijalni kombi, čija osnovna cijena iznosi 19.990 eura. Najavljen je i dolazak elektrificiranog modela eSprinter koji će se pridružiti ponudi 2019. godine.

Kupci su ranije mogli kupiti kombi sa stražnjim pogonom, kao i s pogonom na sva četiri točka, a sada mogu izabrati i prednji pogon. Ovaj model može primiti dodatnih 50 kg tereta u odnosu na Sprinter sa stražnjim pogonom. Sprinter s prednjim pogonom je dostupan s devetostepenim automatskim ili šestostepenim manuelnim mjenjačem.

Kada je riječ o izgledu karoserije, dužini, težini, visini krova i drugoj opremi, iz Mercedesa ističu da je kupcima na raspolaganju čak 1.700 različitih konfiguracija treće generacije Sprintera. Kombi može prevoziti 17 kubnih metara robe, odnosno 5,5 tona.

Novi Sprinter ne izgleda mnogo dugačije od prethodnog, rešetka hladnjaka je nešto veća, a prednji svjetlosni sklopovi su uži. Želja za maksimalnim prostorom za teret nije dozvolila dijelu kutijastog oblika da se mnogo promijeni.

U unutrašnjosti je ponuđena oprema koja će posao vozačima učiniti manje stresnim. Kombi je dobio MBUX infotainment sistem koji je premijerno predstavljen u novoj A-Klasi. Tehnologija uključuje Mercedes PRO povezivost koja omogućava menadžerima da dodjeljuju zadatke vozačima kombija te da prate lokaciju vozila i količinu goriva u njihovim rezervoarima.

Vozačima je na raspolaganju kamera za pomoć pri kretanju unazad, kao i pogled od 360 stepeni za lakše manevrisanje. Kompanija tvrdi da je klima uređaj bolji u odnosu na prethodni model.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: