Ostaje u ponudi
14

Mercedes-Benz ne odustaje od verzije AMG GLC 43

E.L.
Ranije informacije o odbacivanju nisu bile tačne, jer će Mercedes-Benz i slabiji GLC s potpisom AMG-a ponuditi i u redizajniranom izdanju.

Iako je bilo informacija da će u Mercedesu s redizajniranim izdanjem SUV-a GLC odustati od verzije AMG 43, to se ipak nije desilo.

Kupcima kojima je snažnija verzija (AMG GLC 63) previše radikalna Mercedes je pripremio odličnu alternativu koja se krije iza poznate oznake AMG GLC 43, a nudit će se u kombinaciji s obje karoserijske varijante ranije predstavljenog redizajniranog izdanja modela GLC.

Karakteristična (Panamericana) maska hladnjaka dio je priče o decentnom redizajnu karoserije modela AMG GLC 43, a naglašen sportski karakter Mercedesovog popularnog SUV-a sugerišu i četverostruki završeci izduvnog sistema. Promjene u kabini uključuju posljednji MBUX multimedijalni sistem, novi upravljač i (još) bolje materijale za oblaganje.

AMG GLC 43 i dalje pokreće trolitarski biturbo V6 motor koji u ovom slučaju umjesto dosadašnjih 367 raspolaže s 390 konjskih snaga. Vrijednost najvećeg obrtnog momenta iznosi 520 Nm. Prijenos snage na obje osovine (4Matic) obavlja se posredstvom 9-stepenog automatskog mjenjača, a sve zajedno dovoljno je za ubrzanje od 0 do 100 km/h ispod pet sekundi i elektronski ograničenih 210 km/h.

S opcionim paketom koji uključuje 21-inčne felge na kojima su gume visokih performansi maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Cijena slabijeg GLC-a s potpisom AMG-a još uvijek nije objavljena.