Sportski SUV
0

Mercedes-AMG predstavio novi GLC Coupe: Elegantan dizajn uz vrhunske performanse

Klix.ba
Nekoliko sedmica nakon predstavljanja novog Mercedes-AMG GLC-a, AMG kao marka za performanse i sportske automobile predstavlja i novi GLC Coupe koji sa svojim zakošenim zadnjim dijelom još bolje odgovara sportskom duhu marke.

Na raspolaganju su dvije moćne verzije: GLC 63 S E PERFORMANCE Coupe je prvi hibridni SUV coupe AMG marke koji se može pohvaliti kombinovanom potrošnjom goriva od svega 7,5 l/100 km sa ukupnom sistemskom snagom od čak 680 KS. Međutim, treba napomenuti da je i ovdje ova maksimalna vršna snaga dostupna samo za kratku "eksploziju" od 10 sekundi.

Tu je i početni model, GLC 43 4MATIC Coupe koji garantuje kombinovanu potrošnju goriva u rasponu od 10,2-9,8 l/100 km sa snagom od 421 KS i mogućnošću kratkoročnog povećanja snage za dodatnih 14 KS preko starter generatora na remenski pogon (RSG).

Za vrhunsko iskustvo vožnje zaslužan je impresivan pogonski i tehnološki paket koji je standardan u ovom modelu a podrazumijeva upravljanje na zadnjoj osovini, pogon na sve točkove, AMG SPEEDSHIFT MCT 9G mjenjač i podesivi AMG RIDE CONTROL ovjes.

"Sa novim Mercedes-AMG GLC Coupe-om obraćamo se kupcima koji traže sportski stil života i dinamičan dizajn u kombinaciji sa impresivnim performansama. Raznovrsne i visokokvalitetne tehničke komponente garantuju najviši nivo dinamike i zadovoljstva u vožnji. Sa vrhunskim modelom GLC 63 S E PERFORMANCE Coupe, sada nudimo i naš inovativni hibridni pogon u ovom segmentu, koji garantuje širok spektar iskustva u vožnji." rekao je Michael Schiebe, izvršni direktor Mercedes-AMG GmbH i šef poslovnih jedinica Mercedes-Benz G-Klasa i Mercedes-Maybach