Još jedan AMG
22

Mercedes-AMG predstavio CLA 35: 306 KS za trovolumen visokih performansi

Klix.ba
Dok čekamo najsnažnije najavljene modele A 45 i CLA 45 iz odaja AMG-a stigao je model CLA 35 koji u novoj formi karoserije sa sobom donosi sve što nudi nedavno predstavljeni model A 35.

Mercedes-Benz CLA 250 (224 KS) više nije najsnažniji model u ponudi za CLA-Klasu, jer je na njegovo mjesto stigao AMG-ov model CLA 35 koji pokreće dvolitarski četverocilindarski turbobenzinski motor sa 306 konjskih snaga i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Za prijenos snage na obje osovine zadužen je AMG-ov 7-stepeni automatski mjenjač sa dva kvačila, a 306 konjskih snaga dovoljno je da najmanji Mercedesov trovolumen od 0 do 100 km/h stigne za manje od pet sekundi i razvije 250 km/h.

CLA 35 standardno će se isporučivati na 18-inčnim, a u opciji su i 19-inčni točkovi. Među nekoliko detalja koji automobil iza kojeg stoji AMG izvana vizuelno odvajaju od modela CLA 250 posebno se ističu dvostruki hromirani završeci izduvnog sistema, a ono što se ne vidi su elementi kojima je dodatno povećana krutost karoserije. Za optimalan ugođaj kupcima se opciono nude i adaptivni amortizeri.

Mercedes-AMG će CLA 35 publici premijerno predstaviti 16. aprila na Sajmu automobila u New Yorku, a cijena će biti poznata uoči početka prodaje koji je planiran sredinom godine.

Vezani članci