Bogato je opremljen
12

Mercedes-AMG A45 Limited Edition donosi niz vizuelnih promjena

D. B.
Kompanija Mercedes-Benz je već potvrdila da hatchback A-Klasa neće doživjeti novu generaciju, no vremena za kupovinu aktuelnog modela još uvijek ima, uključujući flagship verziju AMG A45 S. Sada je tu i Limited Edition model, koji donosi zanimljivu mješavinu vizuelnih promjena.

Ovo je prvi put da Mercedesov kompaktni model nosi AMG Hell Magno mat zelenu boju, koja se pojavila 2016. godine dolaskom modela AMG GT R. Ova nijansa je sada kombinovana sa žutim detaljima uključujući felge, a Mercedes je dodao i crne naljepnice na karoseriju, uključujući i masivni AMG logo na haubi.

AMG A45 S Limited Edition ima opcije u vrijednosti od 14.280 eura koje su u ovom slučaju standardna oprema, opremljen je AMG Night Package I i II paketom opreme, brojnim taminm detaljima, kao i AMG Aerodinamic Package paketom koji uključuje veliko stražnje krilo. Kovane 19-inčne felge su ekskluzivne za ovaj model te dolaze sa po sedam dvostrukih krakova i u dominantno mat crnoj boji.

Crna i žuta tema nastavljaju se u unutrašnjosti, na naslonima je 45 S logotip, koji krasi i patosnice. Pragovi također nose AMG oznake, mnogo je aluminijskih detalja i sintetičke kože, a tu je i upravljač s ravnim donjim dijelom.

Očekivano, promjena ispod haube nije bilo. Tu je i dalje 2,0-litarski četverocilindrični motor, koji razvija 421 KS i 500 Nm obrtnog moemnta, a koji je uparen s osmostepenim automatskim mjenjačem i potpuno varijabilnim AMG Performance 4Matic+ sistemom pogona na sva četiri točka.

Snažni hatchback od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,9 sekundi te dostiže maksimalnih 270 km/h.

Narudžbe su otvorene, a model na tržište stiže u aprilu ove godine.

Vezani članci