Obnova ponude
0

McLaren 720S Spider napada Ferrari 488 Spider

Klix.ba
Nakon što je ranije ove godine oduševo predstavljanjem svojih ultimativnih modela za stazu i brzinske rekorde Senna i Speedtail, McLaren se sada posvetio upotpunjavanjem ponude modela iz Super Series game i to uvođenjem modela 720S Spider.

McLaren se za ovaj model najviše posvetio održavanjem male ukupne mase, pa uprkos vrlo složenom mehanizmu sklopivi krov težak je svega 49 kilograma. Ukratko, 720S Spider ima "suhu" težinu od samo 1,332 kg što ga čini 88 kg lakšim od svog najbližeg konkurenta. Jasno, ekipa iz Wokinga pri ovom poređenju misli isključivo na Ferrari 488 Spider .

Što se tiče sprinta do 200 km/h, 720S Spider je tada sporiji od kupea i potrebno mu je 7,9 sekundi ili desetinu sekunde više nego kupeu. Sa podignutim krovom sa lakoćom že dosegnuti maksimalnih 341 km/h, dok će sa spuštenim krovom moži dostići i daje impresivnih 325 km/h koliko dostiže i njegov rival iz Italije.

McLaren je došao do ovog minimalnog povećanja težine razvijanjem novog električno pokretanog tvrdog krova. To je jednodijelni krovni panel od karbonskih vlakana kojem treba samo 11 sekundi da bi se spustio ili podigao, a koji je šest sekundi brži od krova na modelu 650S Spider. Također, za razliku od krova na 650S koji je mogao raditi samo na brzinama do 30 km/h ovaj krov se može podići ili spustiti pri brzini od 50 km/h.

Uz doplatu 720S Spider može biti opremljen sa RHT ramom od karbonskih vlakana, što omogućava da više svjetla prođe kroz krov. Pošto je u ovom slučaju staklo elektrohromatsko, vozač će se lako prebacivati ​​između toniranog ili providnog jednostavnim pritiskom na dugme.

Snaga dolazi od poznatog twin-turbo 4.0-litarskog V8 motora sa 710 konjskih snaga i 770 Nm obrtnog momenta koji se prenose do 20-inčnih zadnjih točkova kroz sedmostepeni SSG mjenjač sa izborom Comfort, Sport i Track načina rada.

Vezani članci