Na tržištu u jesen
0

Mazda pokreće proizvodnju svog električnog modela MX-30

E. Z.
Mazda je u Japanu počela proizvodnju nove Mazde MX-30, svog prvog električnog modela. Moderan i svestran SUV, novi MX-30 stvoren je kao odgovor na sve veću potražnju za električnim vozilima među kupcima u Evropi.

Novi MX-30 opremljen je e-Skyactiv Mazdinom novom tehnologijom električnog pogona. Pogonski sklop s pogonom na prednje točkove kombinuje električni motor snage 145 KS sa 35,5 kWh litijum-jonskim akumulatorom, što uz dobre performanse novom SUV-u daje i domet od približno 200 km u WLTP načinu mjerenja.

Odmjeren na način da osigura optimalnu ravnotežu između dometa koji kupcima omogućuje opuštenu vožnju i emisije CO 2 iz LCA (Life-Cycle Assessment) perspektive, baterija se može napuniti na 80% u roku od približno 40 minuta pomoću brzog punjenja.

Skyactiv arhitektura nove Mazde MX-30 posebno je skrojena kako bi upotpunila ugodno i tiho ponašanje električnih vozila. U kombinaciji s novim i-Activsense sigurnosnim sistemima, novi SUV vozaču i putnicima nudi jedinstveno i bešumno iskustvo vožnje, što je bilo presudno za inženjere koji su istrajali u namjeri da ovaj EV mora biti odličan za vožnju kao i svaki drugi Mazdin automobil.

Najnoviji izraz Mazdine nagrađivane filozofije Kodo dizajna pojačava ovaj novi smjer Mazdi u razvoju pogonskih tehnologija. Izraženo jednostavan dizajn naglašava MX-30 kao čvrstu formu, dok vrata bez bez središnjeg stupa ističu prozračan osjećaj u kabini.

Ergonomski izvrsna unutrašnjost sadrži kokpit usmjeren prema vozaču, plutajuću središnju konzolu, Mazdin prvi klima uređaj s dodirnim ekranom od 7 inča, kao i niz novih, ekološki prihvatljivih materijala kao što su pluto i tkanina za obloge vrata od vlakana od reciklirane plastike.

MX-30 će biti dostupan za narudžbe već od jeseni 2020. godine.

Vezani članci