Specijalna verzija
5

Lexus RC F 10th Anniversary proslavlja rođendan F modela

Klix.ba
Lexus proslavlja desetu godišnjicu svojih F modela visokih performansi, a tim povodom je proizvedena ograničena specijalna verzija pod nazivom RC F 10th Anniversary.

Coupe visokih performansi dolazi s nizom kozmetičkih promjena, a prodaja će početi 1. jula. Specijalna verzija će koštati nešto manje od 70.000 funti.

Kada je riječ o eksterijeru, Lexus je lakirao RC F 10th Anniversary u mat Mercury sivu boju, što je prvi put za ovaj brend. Kontrast prave 19-inčni naplaci od legura crne boje i visokog sjaja, a tu su i plava Brembo kočiona kliješta.

Plava boja je prisutna u unutrašnjosti u slučaju sjedišta, upravljača, ručice mjenjača, instrument table i centralne konzole, a u istom tonu su i sigurnosni pojasevi. Također, mnogi detalji su izrađeni od karbonskih vlakana. Svaki automobil posjeduje malu metalnu pločicu koja jasno govori da se radi o specijalnoj verziji.

RC F 10th Anniversary dolazi sa RC F Carbon Pack paketom opreme, koji podrazumijeva krov od karbonskih vlakana, poklopac motora također, kao i aktivni spojler. Posjeduje i torque vectoring diferencijal, prilagodljivi ovjes i brojne sigurnosne sisteme.

Ispod lagane haube se nalazi isti atmosferski V8 motor, tako da automobil od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,5 sekundi prije nego dostigne maksimalnu brzinu od 270 km/h. Pomenuti motor razvija 475 KS i 520 Nm obrtnog momenta.