Noviteti
8

Lexus GS F premijerno predstavljen u Detroitu

Klix.ba
Nakon prošlosedmičnog otkrivanja na internetu, Lexus GS F je doživio svjetsku premijeru na Sjevernoameričkom međunarodnom sajmu automobila u Detroitu.

Lexus GS F je dizajniran da bude rival BMW-u M5 i drugim sedanima visokih performansi. Pokreće ga atmosferski 5,0-litarski motor koji isporučuje 467 KS uz 527 Nm obrtnog momenta. Snaga se na točkove prenosi putem osmostepenog automatskog mjenjača.

Poznato je da je automobil lakši za 136 kg od njemačkih rivala, a posjeduje i podesivu blokadu diferencijala za slalom vožnju i vožnju na stazi

Lexus GS F je usavršen na stazama Nurburgring i Fuji Speedway i dolazi sa krutim sistemom suspenzije, 19-inčnim točkovima sa Michelin Pilot Super Sport gumama i 15-inčnim prednjim rotorima uparenim sa narandžastim kočionim kliještima sa šest klipova.

Dobio je i neke elemente od karbonskih vlakana, kao što je stražnji spojler, a u unutrašnjosti se nalazi digitalna instrument tabla, karakterističan upravljač, sportska sjedišta sa dodatnom bočnom potporom, a tu je i 12,3-inčni ekran osjetljiv na dodir, koji je dio infotainment sistema, a koji može biti uparen sa opcionim Mark Levinson sound sistemom sa 17 zvučnika.

Vezani članci