Tri verzije V10 zvijeri
3

Lamborghini u Milanu predstavio 60th Anniversary modele Huracana

D. B.
Lamborghini je iskoristio Milan Design Week da u italijanskom gradu predstavi modele 60th Aniversary Huracan.

Kompanija planira proizvesti svega 60 primjeraka svakog od tri specijalna Huracana iz serije 60th Anniversary Edition, a toko izložbe je fokus bio i na dizajnerskom centru Centro Stile, odjelu Ad Personam te novom superautomobilu Revuelto.

STO, Tecnica i Evo Spider bili su baza za tri verzije specijalnog modela Huracan, a svaku od njih krasi unikatna livreja zajedno sa 60th Anniversary grafikama te numerisane pločice u unutrašnjosti.

Specijalni Huracan Tecnica će biti dostupan u tri konfiguracije od kojih je prva pokazana u Milanu te podrazumijeva Bianca Asopo bijelu boju s Verde Viper zelenim detaljima. Kupci koji traže drugačiji izgled moći će izabrati Grigio Telesto sivu boju s Nero Noctis crnim i Rosso Mars crvenim detaljima. Bez obzira na konfiguraciju, 60th Anniversary verzija Huracana Tehnica dolazi standardno s 20-inčnim crnim felgama.

Tu je i specijalna verzija modela Huracan STO. Primjerak koji je viđen u Milanu lakiran je u Blu Aegeus plavu boju te sadrži karbonske i Blu Mira plave detalje. Primjerci u ovoj konfiguraciji imaju unutrašnjost u kombinaciji nero Cosmium crne Alcantare s Grigio Octans sivim elementima i Blu Amon plavim kontrasnim koncem. Druga dostupna livreja kombinuje Grigio Telesto sivu s Nero Noctis crnom bojom, a također sadrži i različite karbonske detalje. U međuvremenu, kabinu krasi kombinacija Nero Cosmum crne i Grigio Octans Alcantare s crvenim Rosso Alala koncem i kožnim detaljima. Obje verzije imaju 20-inčne kovane mat crne felge.

Posljednji je Huracan Evo Sypder dostupan također u dvije konfiguracije. Prva kombinuje Verde Viper boju s Bianco Isis elementima, dok je za unutrašnjost odabrana kombinacija Nero Ade i Rosso Alala boje s Bianca Leda kontrasnim dijelovima. U slučaju druge konfiguracije dominira Blu Le Mans boja s Bianco Isis detaljima, a ove dvije boje prisutne su i u unutrašnjosti.

Specijalna izdanja Huracana ne samo da proslavljaju 60. godišnjicu brenda nego su i posljednja prilika za kupce da kupe inače rasprodani Lamborghini s V10 motorom.