Za posebnog kupca
10

Lamborghini SC18 je unikat odjela Squadra Corse

Klix.ba
U Lamborghiniju su krenuli stopama Ferrarija u kojem su nedavno predstavili jedinstven model (SP38) napravljen za posebnog kupca, a iza unikatnog modela SC18 (opet za posebnog kupca) stoji njihov trkaći odjel Squadra Corse.

Lamborghini je posljednja među malobrojnim automobilskim kompanijama u kojima su spremni svojim posebnim kupcima napraviti unikatan automobil koji se u većini slučajeva može registrovati i koristiti na javnim cestama.

Iza naziva SC18 krije se jedinstven Lamborghinijev automobil koji je, prema željama i direktivama posebnog kupca, napravljen u njihovom trkaćem odjelu Squadra Corse.

Čudesnu karoserijsku mješavinu trkaćih modela Huracan GT3 Evo/Super Trofeo Evo i Aventadora (za koji u SC kažu da će se najbolje snalaziti na kružnim stazama) pokreće atmosferski 6,5-litarski V12 motor koji raspolaže sa 770 konjskih snaga i 720 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Prijenos snage na obje osovine obavlja se preko 7-stepenog automatskog mjenjača, a cijena i performanse Lamborghinijevog karbonskog "stealth aviona" nisu objavljeni.