Samo 12 primjeraka
18

Lamborghini predstavio Huracan Sterrato All-Terrain Edition, četiri teme dizajna

D. B.
Lamborghini Huracan Sterrato očigledno nije bio dovoljno poseban jer je italijanska kompanija sada predstavila ograničenu seriju Stterratora kroz svoj Ad Personam program nazvanu "All Terrain".

Riječ je o specijalnom modelu je proizveden u svega 12 primjeraka, a od kojih će svaki usvojiti jednu od četiri dizajnerske teme.

Automobili su predstavljeni tokom Milan Design Weeka te su inspirisani s četiri različita terena za koje je Sterrato dizajniran. Ti tereni uključuju snijeg, pijesak, makadam i pustinje. Primjera radi, NEVE (snijeg) verzija uključuje hladne nijanse u svoju mat maskirnu boju, SABBIA (pijesak) ima neutralne tonove iz tople pustinje, BOSCO (zelena staza) posjeduje boje drveća i šuma, a TERRA (šljunak) se ogleda u toplim bojama sušnih pejzaža.

Iako svaka o četiri teme sadrži jedinstvene šeme boja, svi automobili dijele mat crni krov i mat crne elemente duž donjeg dijela eksterijera. Lamborghini je postavio i nosače u istoj boji, kao i poprečne šipke, dok su na automobilu mat crne 19-inčne kovane felge.

Svih 12 automobila je kreirano u partnerstvu Ad Personam programa i odjela Lamborghini Centro Stile. Također, dobili su kočiona kliješta svijetlih boja, dok unutrašnjost krase posebni detalji uključujući tamni hrom i karbonski keper s Alcantarom, jedinstvenu Sterrato grafiku i Ad Personam pločicu koja nosi naziv verzije.

Očekivano, automobilu su već rasprodani klijentima iz SAD-a, Latinske Amerike, Evrope, Afrike, Azije, Australije i s Bliskog istoka.