{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Lamborghini predstavio Huracan GT3 Evo: Samo za trkanje

18.9.2018. u 11:18
9
1
Lamborghini predstavio Huracan GT3 Evo: Samo za trkanje
9
Squadra Corse je Lamborghinijev odjel u kojem su zaduženi samo za trkaće automobile, a posljednji rezultat njihovog enormnog entuzijazma je Huracan GT3 Evo.
Lamborghinijev trkaći odjel Squadra Corse predstavio je unaprijeđeno izdanje trkaćeg modela Huracan GT3 koji je premijerno predstavljen 2015. godine, a na Evo(lucija) projektu automobila koji pokreće centralno smješten motor svoj doprinos dala je i renomirana italijanska kompanija Dallara.

Huracan GT3 Evo pokreće kućni 5,2-litarski atmosferski V10 motor koji svoj potencijal u ovom slučaju šalje samo na zadnju osovinu. Nove bregaste osovine i titanijski ventili uz ostale komponente i poboljšano hlađenje trebali bi povećati pouzdanost koja spada među ključne faktore na višesatnim trkama izdržljivosti, a u skladu s važećim propisima revidirana je i aerodinamika karoserije na kojoj se i dalje ponajviše ističe podesivi zadnji karbonski spojler.

Modificiran je i prednji ovjes koji je sada lakši, jer je pojedine komponente za koje je ranije korišten čelik zamijenio aluminij, a pored poboljšanja na zadnjoj osovini tu su i višestruko podesivi Öhlinsovi amortizeri koji su otporniji u susretima točkova s ivičnjacima.

Vozaču će prijati i opcija podešavanja nivoa asistiranja elektrohidrauličnog servoupravljača u vožnji, a s redizajniranim sigurnosnim kavezom stiže više prostora u kabini.

U Lamborghiniju su uvjereni da će unaprijeđeni Huracan GT3 nastaviti uspjehe na međunarodnoj sceni na kojoj je do sada zabilježio 12 pobjeda među kojima su i pobjede na prestižnim trkama 24 sata Daytone i 12 sati Sebringa, a privatnim timovima koji su do sada koristili standardni Huracan GT3 ponuđen je novorazvijeni Evo paket s homologacijom za naredne tri godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: